Jadłospis

 

Jadłospis tygodniowy od 22 - 26.04.2024

Poniedziałek 22.04

Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo drobiowym 350ml ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki,) kasza jęczmienna (gluten) ziemniaki, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika(13%), serek homogenizowany 200ml waniliowy (mleko).

Wtorek 23.04

Spaghetti z mięsa wieprzowego 150g (mięso duszone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30% pomidory , cebula, czosnek, majeranek, bazylia, oregano, mąka pszenna gluten) makaron spaghetti  (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję).

Środa 24.04

Zalewajka na mięsie wieprzowym z kiełbasą toruńską 350ml,( mięso gotowane  wieprzowe, kiełbasa zwykła, ziemniaki,  jaja, śmietana(mleko) barszcz biały pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), jabłko.  

Czwartek 25.04

Gulasz wieprzowy140ml  (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy) kasza gryczana 140g, surówka z sałaty lodowej z papryką czerwoną i papryką żółtą z sosem winegret 150g (czosnek, olej rzepakowy, cytryna) herbata z cytryną 200ml. 

Piątek 26.04

Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200ml.

 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.

 

 

Jadłospis tygodniowy od 15-19.04.2024

 

Poniedziałek 15.04 

Zupa pieczarkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, pieczarki ) śmietana 18% mleko, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%) jabłko. 

Wtorek 16.04 

Kotlet schabowy smażony 120g (schab, jaja, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy) ziemniaki, marchewka mini z masłem i bułka tarta, herbata z cytryną. 

Środa 17.04 

Barszcz czerwony na mięsie wieprzowo-drobiowym z ziemniakami 350ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, buraki czerwone) śmietana 18% mleko, Pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%) banan. 

Czwartek 18.04

Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna gluten, czosnek, majeranek, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia)Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), herbata z cytryną, jogurt naturalny (mleko)

Piątek 19.04 

Ryba morszczuk smażona 110g (ryba morszczuk, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka pszenna), jaja, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny) ziemniaki 200g surówka wielowarzywna z sosem winegret (marchew, seler, por, jabłka musztarda, czosnek, olej rzepakowy, cytryna, miód naturalny) 150g , herbata z cytryną 200ml.

  

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.