Jadłospis
Jadłospis tygodniowy od 22 - 26.04.2024
Poniedziałek 22.04
Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo drobiowym 350ml ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki,) kasza jęczmienna (gluten) ziemniaki, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika(13%), serek homogenizowany 200ml waniliowy (mleko).
Wtorek 23.04
Spaghetti z mięsa wieprzowego 150g (mięso duszone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30% pomidory , cebula, czosnek, majeranek, bazylia, oregano, mąka pszenna gluten) makaron spaghetti (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję).
Środa 24.04
Zalewajka na mięsie wieprzowym z kiełbasą toruńską 350ml,( mięso gotowane wieprzowe, kiełbasa zwykła, ziemniaki, jaja, śmietana(mleko) barszcz biały pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), jabłko.
Czwartek 25.04
Gulasz wieprzowy140ml (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy) kasza gryczana 140g, surówka z sałaty lodowej z papryką czerwoną i papryką żółtą z sosem winegret 150g (czosnek, olej rzepakowy, cytryna) herbata z cytryną 200ml.
Piątek 26.04
Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200ml.
W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.
Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.
Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.
Jadłospis tygodniowy od 15-19.04.2024
Poniedziałek 15.04
Zupa pieczarkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, pieczarki ) śmietana 18% mleko, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%) jabłko.
Wtorek 16.04
Kotlet schabowy smażony 120g (schab, jaja, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy) ziemniaki, marchewka mini z masłem i bułka tarta, herbata z cytryną.
Środa 17.04
Barszcz czerwony na mięsie wieprzowo-drobiowym z ziemniakami 350ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, buraki czerwone) śmietana 18% mleko, Pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%) banan.
Czwartek 18.04
Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna gluten, czosnek, majeranek, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia)Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), herbata z cytryną, jogurt naturalny (mleko)
Piątek 19.04
Ryba morszczuk smażona 110g (ryba morszczuk, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka pszenna), jaja, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny) ziemniaki 200g surówka wielowarzywna z sosem winegret (marchew, seler, por, jabłka musztarda, czosnek, olej rzepakowy, cytryna, miód naturalny) 150g , herbata z cytryną 200ml.
W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.
Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.
Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.