Jadłospis
Jadłospis tygodniowy od 9.06 do 13.06.2025
Poniedziałek 9.06
Barszcz czerwony na mięsie wieprzowym – drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, majeranek, buraki, czosnek, śmietana (mleko) Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam).
Wtorek 10.06
Spaghetti z mięsa wieprzowego 150g (mięso duszone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30% pomidory , cebula, czosnek, majeranek, bazylia, oregano, mąka pszenna gluten) makaron spaghetti (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) herbata z cytryną.
Środa 11.06
Zupa kalafiorowa na mięsie wieprzowo - drobiowym 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kalafior) śmietana 18% mleko, Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku(mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam),
Czwartek 12.06
Gulasz wołowy (mięso wołowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, koncentrat pomidorowy 30%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny) kasza pęczak, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
Piątek 13.06
Ryba smażona Morszczuk 110g (ryba, jaja, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, surówka wiosenna (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana (mleko) herbata z cytryną.
W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.
Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.
Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.
Jadłospis tygodniowy od 2.06 do 6.06.2025
Poniedziałek 2.06
Zacierkowa na mięsie wieprzowo – drobiowym 350ml (mięso wieprzowe, kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka (mąka makaronowa pszenna). Produkt może zawierać soję) Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam) banan.
Wtorek 3.06
Kotlet wieprzowy mielony smażony 120g ( mięso wieprzowe, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy, pieprz naturalny, bułka wrocławska gryzka (mąka pszenna), jaja, sól o obniżonej zawartości sodu, ziemniaki 150g ,marchewka z jabłkiem 150g, herbata z cytryną 200ml,
Środa 4.06
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo - drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone) śmietana 18% (mleko). Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam) sok Tymbark jabłkowy 200 ml
Czwartek 5.06
Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna, gluten, czosnek, majeranek, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny ( mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam)
Piątek 6.06
Makaron kokardki (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200ml.
W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.
Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.
Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.