Jadłospis

  

Jadłospis tygodniowy od 19-23.02.2023

Poniedziałek 19.02

Zarzucajka na mięsie wieprzowo-drobiowym z kiełbasą 350 ml (mięso wieprzowe, kurczak, kiełbasa zwyczajna ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta kiszona, koper, natka, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) banan.

Wtorek 20.02

Gulasz wieprzowy 140 ml (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy) kasza gryczana 140 g, ogórek kiszony 100 g kompot wieloowocowy (śliwki, truskawki, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, wiśnia) 200 ml.

Środa 21.02

Zupa kalafiorowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kalafior) śmietana 18% mleko, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia) Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika, sok owocowy 100% Tymbark 200 ml

Czwartek 22.02

Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki 200 g, marchewka z jabłkiem 150 g, kompot wieloowocowy (śliwki, truskawki, porzeczka czerwona, porzeczka czarna, wiśnia) 200 ml.

Piątek 23.02

Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300 g, herbata z cytryną 200 ml.

 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.