Jadłospis

Jadłospis tygodniowy od 9.06 do 13.06.2025 

Poniedziałek 9.06  

Barszcz czerwony na mięsie wieprzowym – drobiowym  350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, majeranek, buraki, czosnek, śmietana (mleko) Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam).  

Wtorek 10.06  

Spaghetti z mięsa wieprzowego 150g (mięso duszone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30% pomidory , cebula, czosnek, majeranek, bazylia, oregano, mąka pszenna gluten) makaron spaghetti (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) herbata z cytryną.  

Środa  11.06  

Zupa kalafiorowa na mięsie wieprzowo - drobiowym 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kalafior) śmietana 18% mleko, Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku(mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam),   

Czwartek 12.06  

Gulasz wołowy (mięso wołowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, koncentrat pomidorowy 30%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny) kasza pęczak, ogórek kiszony, herbata z cytryną.  

Piątek 13.06  

Ryba smażona Morszczuk 110g (ryba, jaja, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, surówka wiosenna (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana (mleko) herbata z cytryną.  

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.  

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.  

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.

 

Jadłospis tygodniowy od 2.06 do 6.06.2025

Poniedziałek 2.06 

Zacierkowa na mięsie wieprzowo – drobiowym 350ml (mięso wieprzowe, kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka (mąka makaronowa pszenna). Produkt może zawierać  soję) Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam) banan. 

Wtorek 3.06 

Kotlet wieprzowy mielony smażony 120g ( mięso wieprzowe, bułka tarta (mąka pszenna), olej rzepakowy, pieprz naturalny, bułka wrocławska gryzka (mąka pszenna), jaja, sól o obniżonej zawartości sodu, ziemniaki 150g ,marchewka z jabłkiem 150g, herbata z cytryną 200ml,  

Środa 4.06 

Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo - drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone) śmietana 18% (mleko). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam.  Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam) sok Tymbark jabłkowy 200 ml 

Czwartek 5.06 

Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna, gluten, czosnek, majeranek, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia) , chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny ( mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam) 

Piątek 6.06 

Makaron kokardki (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200ml. 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby. 

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.