Jadłospis
Jadłospis 05. - 06.09.2024
Czwartek 5.09
Pomidorowa na mięsie wieprzowo-drobiowym z ryżem, 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki) śmietana 18% mleko, ryż, koncentrat pomidorowy 30% pomidory, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa; chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia), chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), serek homogenizowany 200g waniliowy (mleko).
Piątek 6.09
Makaron 140g (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję.) z serem białym półtłustym KLINEK 60g (mleko) z jogurtem naturalnym (mleko), herbata z cytryną 200ml, brzoskwinia.
W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.
Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.
Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.
Jadłospis tygodniowy 9. - 13.09.2024
Poniedziałek 9.09
Zacierkowa na mięsie wieprzowo – drobiowym 350ml (mięso wieprzowe, kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) . Pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) ,chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), skyr waniliowy (mleko).
Wtorek 10.09
Gulasz wieprzowy140ml (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy) kasza gryczana 140g, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
Środa 11.09
Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo drobiowym350ml ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki,) kasza jęczmienna (gluten) ziemniaki, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa), chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia) Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika(13%), banan.
Czwartek 12.09
Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna gluten, czosnek, majeranek, sólo obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa),chleb pytlowy (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), herbata z cytryną, nektarynka.
Piątek 13.09
Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200 ml.
W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.
Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.
Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.