Jadłospis

Jadłospis tygodniowy od 12.11 do 14.11.2025 

 

Środa  12.11  

Makaron z serem białym i truskawkami 320 g - Makaron 140 g (mąka makaronowa pszenna) ser biały półtłustym KLINEK 80 g (z mleka), mus truskawkowy 100 g, herbata z cytryną 250 ml.   

Czwartek 13.11  

Zupa pieczarkowa na mięsie wieprzowo - drobiowym z ziemniakami 350 ml (łopatka wieprzowa gotowana, kurczak gotowany, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, pieczarki, śmietana 18%, mleko, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny) Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (mleko), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica), sok jabłkowy 100%.  

Piątek 14.11  

Makaron z tuńczykiem, szpinakiem, pomidorami suszonymi 300 g Makaron kokardki 150 g (mąka pszenna. Produkt może zawierać soję), sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, szpinak 70 g, czosnek, suszone pomidory 50 g i tuńczyk 30 g, herbata z cytryną 250 ml.

  

Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki. 

Jadłospis może ulec zmianie. 

Zawartość soli wynosi 1g 

Zawartość cukru wynosi 5g  na 250 ml. 

Do smażenia używamy olej rzepakowy.  

Do sałatek używamy oliwy z oliwek. 

Potrawy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego.  

 

 

Jadłospis tygodniowy od 03.11 do 07.11.2025

 

Poniedziałek  03.11  

Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo - drobiowym z ziemniakami 350 ml (łopatka wieprzowa gotowana, kurczak gotowany, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone, śmietana 18% (z mleka), sól o obniżonej zawartości sodu, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny. Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (mleko), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica), banan. 

Wtorek  04.11  

Gulasz wieprzowy 180 g (łopatka wieprzowa duszona 80 g, cebula, mąka pszenna,  liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny, sól o obniżonej zawartości sodu), ryż 80 g, surówka z marchwi i jabłka 130 g, herbata z cytryną 250 ml. 

Środa  05.11  

Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo - drobiowym z ziemniakami 350 ml (łopatka wieprzowa gotowana, kurczak gotowany, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kasza jęczmienna (jęczmień), ziemniaki, sól o obniżonej zawartości sodu, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny). Chleb żytni  (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (z mleka), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica) 40 g, serek homogenizowany waniliowy 200 g (z mleka). 

Czwartek 06.11  

Zupa rybna z morszczuka  na wywarze jarzynowym, 350 ml (filet z morszczuka gotowany marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ziemniaki, papryka świeża, liść laurowy, ziele angielskie, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, koncentrat pomidorowy 30%)  Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (mleko), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica), gruszka.   

Piątek 07.11  

Pierogi z kapustą i pieczarkami 250 g (mąka pszenna, jaja, kapusta, pieczarki), herbata z cytryną 200 ml, jabłko.

  

Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki.   

Jadłospis może ulec zmianie. 

Zawartość soli wynosi 1g. 

Zawartość cukru wynosi 5g  na 250 ml. 

Do smażenia używamy olej rzepakowy.  

Do sałatek używamy oliwy z oliwek. 

Potrawy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego.