Jadłospis

 

Jadłospis tygodniowy od 24.03 do 28.03.2025 

Poniedziałek  24.03 

Zupa pieczarkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, pieczarki), śmietana 18% mleko, ziemniaki, chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam), banan. 

Wtorek 25.03 

Gulasz z indyka 140g (mięso z indyka duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy, sól spożywcza, pieprz naturalny, liść laurowy, ziele angielskie) kasza jęczmienna  surówka z marchwi i jabłka 150g, herbata z cytryną. 

Środa   26.03 

Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone) śmietana 18% (mleko). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam), sok Tymbark jabłkowy 200 ml. 

Czwartek 27.03 

Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna gluten, czosnek, majeranek, sólo obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam), herbata z cytryną. 

Piątek 28.03 

Makaron kokardki (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200ml. 

  

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby. 

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta. 

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.

 

 

 Jadłospis tygodniowy od 17.03 do 21.03.2025 

Poniedziałek  17.03 

Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo drobiowym350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki), kasza jęczmienna (gluten) ziemniaki. Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam), soczek owocowy 300 ml pomarańczowy. 

Wtorek 18.03 

Spaghetti z mięsa wieprzowego 150 g (mięso duszone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30% pomidory, cebula, czosnek, majeranek, bazylia, oregano, mąka pszenna gluten), makaron spaghetti  (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję), herbata z cytryną. 

Środa   19.03 

Zupa jarzynowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kalafior, brukselka, fasola szparagowa), śmietana 18% mleko, ziemniaki. Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) mąka żytnia), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku (mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam), banan. 

Czwartek 20.03 

Pierogi z kapustą i mięsem 200 g (mąka pszenna, jaja, kapusta, mięso wieprzowe), herbata z cytryną 200 ml. 

Piątek 21.03 

Zupa rybna z morszczuka  na wywarze jarzynowym, 350 ml (ryba  morszczuk marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki , ziemniaki, papryka świeża), chleb pasterski (mąka pszenna, woda, suszony kwas pszenny – mąka pszenna, gluten pszenny, sól, jogurt w proszku(mleko), mąka ze słodu jęczmiennego, mąka ze słodu pszennego, mąka żytnia, drożdże produkt może zawierać sezam. Chleb starodawny (mąka pszenna, woda, mąka z płaskurki, soczewica czerwona, drożdże, ziarna słonecznika, produkt może zawierać żyto, sezam), bułka kukurydziana.

  

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby. 

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta. 

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.