Jadłospis

Jadłospis tygodniowy od 9.12 do 13.12.2024 

Poniedziałek 9.12

Zupa z soczewicy na mięsie wieprzowym z kiełbasą 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, kiełbasa toruńska, marchewka, pietruszka, seler, por, soczewica,  ziemniaki, majeranek) pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), banan.

Wtorek 10.12

Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki 180 g , surówka z marchwi i jabłka120 g herbata z cytryną, sok Tymbark jabłkowy 100% 300 ml.

Środa 11.12

Zupa pieczarkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, pieczarki ) śmietana 18% mleko, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%) serek homogenizowany 200 g (mleko).

Czwartek 12.12

Pierogi z kapustą i mięsem 200 g (mąka pszenna, jaja, kapusta, mięso wieprzowe), herbata z cytryną 200 ml.

Piątek 13.12

Makaron kokardki (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200 ml.

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.

 

Jadłospis tygodniowy od 2.12 do 6.12.2024

Poniedziałek 2.12

Zacierkowa na mięsie wieprzowo – drobiowym 350 ml (mięso wieprzowe, kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję). Pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), sok owocowy Tymbark 300 ml.

Wtorek 3.12

Spaghetti z mięsa wieprzowego 150 g (mięso duszone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30% pomidory, cebula, czosnek, majeranek, bazylia, oregano, mąka pszenna gluten) makaron spaghetti  (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję), herbata z cytryną, mandarynka.

 Środa 4.12

Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone), śmietana 18% (mleko). Pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem (Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), banan.

Czwartek 5.12

Gulasz wieprzowy 140 g (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy, sól spożywcza, pieprz naturalny, liść laurowy, ziele angielskie) kasza gryczana  surówka z surówka z ogórka kiszonego, marchwi, pora, kukurydzy, jabłka z oliwą z oliwek 150gherbata z cytryną.

Piątek 6.12

Ryba smażona Morszczuk 110 g (ryba ,jaja, bułka tarta gluten, olej rzepakowy, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej 120 g (kapusta kiszona, marchewka, jabłka, oliwa z oliwek), herbata z cytryną.

 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.