Jadłospis

Jadłospis  05. -  06.09.2024

Czwartek 5.09 

Pomidorowa na mięsie wieprzowo-drobiowym z ryżem, 350 ml (mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki) śmietana 18% mleko, ryż, koncentrat pomidorowy 30% pomidory, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia pszenna mąka sojowa; chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia), chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), serek homogenizowany 200g waniliowy (mleko).

Piątek 6.09

Makaron 140g (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję.) z serem białym półtłustym KLINEK 60g (mleko) z jogurtem naturalnym (mleko), herbata z cytryną 200ml, brzoskwinia.

 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.

  

Jadłospis tygodniowy 9. - 13.09.2024

 

Poniedziałek 9.09

Zacierkowa na mięsie wieprzowo – drobiowym 350ml (mięso wieprzowe, kurczak, ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron zacierka (mąka makaronowa pszenna. Produkt może zawierać soję) . Pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia pszenna mąka sojowa) ,chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), skyr waniliowy (mleko). 

Wtorek 10.09

Gulasz wieprzowy140ml  (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy) kasza  gryczana 140g, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

Środa 11.09

Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo drobiowym350ml ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki,) kasza jęczmienna (gluten) ziemniaki, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia pszenna mąka sojowa), chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia) Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika(13%), banan.

Czwartek 12.09

Fasola po bretońsku (mięso wieprzowe, kiełbasa toruńska, fasola Jaś, koncentrat pomidorowy 30%,mąka pszenna gluten, czosnek, majeranek, sólo obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, olej rzepakowy, pieczywo pszenno – żytnie (mąka żytnia pszenna mąka sojowa),chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia). Chleb ze słonecznikiem - chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika (13%), herbata z cytryną, nektarynka.

Piątek 13.09

Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300g, herbata z cytryną 200 ml.

 

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory ( laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.