Jadłospis

 

Jadłospis tygodniowy od 20 - 24.05.2024

   

Poniedziałek 20.05 

Zupa kalafiorowa na mięsie wieprzowo-drobiowym 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, drobiowe, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kalafior) śmietana 18% mleko, pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa) Chleb pytlowy  (chleb żytni z dodatkiem siemienia lnianego (7%) i ziaren słonecznika (3%) (mąka żytnia) Chleb ze słonecznikiem - Chleb żytnio (25%) - pszenny (25%) z dodatkiem ziarna słonecznika, sok Wosanka 200 ml jabłkowy.

Wtorek 21.05

Gulasz wieprzowy 140 ml  (mięso wieprzowe duszone, cebula, mąka pszenna gluten, olej rzepakowy) kasza  jęczmienna 140 g, ogórek kiszony, herbata z cytryną.  

Środa 22.05 

Grochówka na mięsie wieprzowym z kiełbasą 350 ml ( mięso gotowane wieprzowe, kiełbasa toruńska, marchewka, pietruszka, seler, por, groch,  ziemniaki, majeranek) pieczywo Pszenno – żytnie (mąka żytnia i pszenna mąka sojowa). Pieczywo ziarniste (mąka pszenna i żytnia mieszanka ziaren, płatki owsiane; siemię lniane; ziarna słonecznika; sezam) banan.  

Czwartek 23.05 

Udko pieczone z kurczaka, ziemniaki 200 g, mizeria ze śmietaną 150 g, herbata z cytryną, jabłko.   

Piątek 24.05 

Makaron kokardki ze szpinakiem, czosnkiem, suszonymi pomidorami i tuńczykiem 300 g, herbata z cytryną 200 ml.

  

W/w posiłki mogą zawierać śladowe ilości alergenów tj.: seler, pszenica, żyto, jęczmień, mleko i jego przetwory (laktoza), jaja, ryby.

Składniki produktów dostępne są do wglądu u intendenta.

Zastrzegam możliwość zmiany w jadłospisie.