Jadłospis
Jadłospis tygodniowy od 12.11 do 14.11.2025
Środa 12.11
Makaron z serem białym i truskawkami 320 g - Makaron 140 g (mąka makaronowa pszenna) ser biały półtłustym KLINEK 80 g (z mleka), mus truskawkowy 100 g, herbata z cytryną 250 ml.
Czwartek 13.11
Zupa pieczarkowa na mięsie wieprzowo - drobiowym z ziemniakami 350 ml (łopatka wieprzowa gotowana, kurczak gotowany, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, pieczarki, śmietana 18%, mleko, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny) Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (mleko), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica), sok jabłkowy 100%.
Piątek 14.11
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem, pomidorami suszonymi 300 g Makaron kokardki 150 g (mąka pszenna. Produkt może zawierać soję), sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, szpinak 70 g, czosnek, suszone pomidory 50 g i tuńczyk 30 g, herbata z cytryną 250 ml.
Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zawartość soli wynosi 1g
Zawartość cukru wynosi 5g na 250 ml.
Do smażenia używamy olej rzepakowy.
Do sałatek używamy oliwy z oliwek.
Potrawy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego.
Jadłospis tygodniowy od 03.11 do 07.11.2025
Poniedziałek 03.11
Zupa ogórkowa na mięsie wieprzowo - drobiowym z ziemniakami 350 ml (łopatka wieprzowa gotowana, kurczak gotowany, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ogórki kiszone, śmietana 18% (z mleka), sól o obniżonej zawartości sodu, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny. Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (mleko), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica), banan.
Wtorek 04.11
Gulasz wieprzowy 180 g (łopatka wieprzowa duszona 80 g, cebula, mąka pszenna, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny, sól o obniżonej zawartości sodu), ryż 80 g, surówka z marchwi i jabłka 130 g, herbata z cytryną 250 ml.
Środa 05.11
Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo - drobiowym z ziemniakami 350 ml (łopatka wieprzowa gotowana, kurczak gotowany, marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, kasza jęczmienna (jęczmień), ziemniaki, sól o obniżonej zawartości sodu, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz naturalny). Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (z mleka), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica) 40 g, serek homogenizowany waniliowy 200 g (z mleka).
Czwartek 06.11
Zupa rybna z morszczuka na wywarze jarzynowym, 350 ml (filet z morszczuka gotowany marchewka, pietruszka, seler, por, koper, natka pietruszki, ziemniaki, papryka świeża, liść laurowy, ziele angielskie, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz naturalny, koncentrat pomidorowy 30%) Chleb żytni (mąka żytnia), chleb pszenno - żytni (mąka pszenna, jogurt w proszku (mleko), mąka żytnia). Chleb pszenny (mąka pszenna, mąka z płaskurki (pszenica), gruszka.
Piątek 07.11
Pierogi z kapustą i pieczarkami 250 g (mąka pszenna, jaja, kapusta, pieczarki), herbata z cytryną 200 ml, jabłko.
Szczegółowy wykaz alergenów składników i dań dostępny u intendentki.
Jadłospis może ulec zmianie.
Zawartość soli wynosi 1g.
Zawartość cukru wynosi 5g na 250 ml.
Do smażenia używamy olej rzepakowy.
Do sałatek używamy oliwy z oliwek.
Potrawy przygotowywane są z naturalnych składników, bez użycia koncentratów spożywczych z wyjątkiem koncentratu pomidorowego.










