Warsztaty kulinarne dzieci ze świetlicy

  • Drukuj

W dniu 07 listopada 2016 roku dzieci ze świetlicy uczestniczyły w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez p. Katarzynę Adamus w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

 

Podczas prezentacji multimedialnej przybliżone zostały dzieciom zasady zdrowego odżywiania. Pod kierunkiem starszych kolegów ze Szkoły Gastronomicznej uczniowie wykonali zdrowe sałatki, pasty, kanapki i tosty, które im bardzo smakowały. Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymali pamiątkowe Certyfikaty Małego Kucharza.

Dzieci w czasie pobytu były zadowolone, zaangażowane i chętnie wykonywały wszystkie zadania. Przekonały się, że zdrowe jedzenie może być bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

Dziękujemy starszym koleżankom i kolegom za smaczne doznania podczas warsztatówUśmiech

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć w GALERII.