Jadłospis

Dzień tygodnia

Danie obiadowe

Alergeny

Piątek

19.10.18

Zupa rybna z miruny na jarzynach z koncentratem pomidorowym, pieczywo pełnoziarniste, banan.

 

1, 6, 7

Poniedziałek

22.10.18

Pieczarkowa na mięsie wieprzowo-drobiowym, pieczywo pełnoziarniste, jogurt owocowy.

 

1, 2

Wtorek

23.10.18

Udko pieczone, ziemniaki, sałata lodowa z papryką i śmietaną, kompot, jabłko.

 

2

Środa

24.10.18

Krupnik jęczmienny na mięsie wieprzowo-drobiowym, pieczywo pełnoziarniste, serek homogenizowany.

 

1, 2, 6

Czwartek

25.10.18

Makaron z serem, truskawkami i jogurtem naturalnym, lemoniada z cytryną, papryka do chrupania.

 

1, 2, 3

Piątek

26.10.18

Ryba smażona, ziemniaki, surówka wielowarzywna, herbata z cytryną, jabłko.

 

1, 3, 7

Poniedziałek

29.10.18

Zarzucajka na mięsie wieprzowym z kiełbasą, pieczywo pełnoziarniste, banan, marchewka do chrupania.

 

1

 

Wtorek

30.10.18

Kotlet drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot, gruszka.

 

1, 3

Środa

31.10.18

Barszcz ukraiński na mięsie wieprzowo-drobiowym, pieczywo pełnoziarniste, sok owocowy.

 

1, 2

Poniedziałek

5.11.18

Pomidorowa na mięsie wieprzowo-drobiowym z makaronem, paluch z serem.

 

1, 2, 3

 

LEGENDA DO ALERGENÓW

SUBSTANCJE  LUB  PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia.
  5. Gorczyca i produkty pochodne.
  6. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  7. Ryby i produkty pochodne.

 

 

Dodatkowe informacje